10 Nisan 2013 Çarşamba

istanbul ilaçlama

İstanbul ilaçlama uygulamalarının en fazla yapıldığı şehirlerimiz arasında yer aldığı gibi sahte ilaçlama firması sayısının da oldukça fazla olduğu bir ildir. Sağlık bakanlığı tarafından onaylı olmayan ve kalitesiz ilaçlar kullanarak uygulama yapan şirketler, sağlık açısından ciddi sorunlara yol açtığı gibi maddi hasarlara da neden olmaktadır. Ev, iş yeri, bodrum, ofis gibi kapalı alanlarda sıklıkla görülen haşere ve kemirgen sorunları için uygulama yapan İstanbul ilaçlama şirketleri, sağlık açısından sorun teşkil eden ilaçlar kullandığında; solunum yolu hastalıklarının tetiklenmesine, deri enfeksiyonları ve alerjiler ile zehirlenmelere dahi neden olabilmektedir. Bu nedenle özellikle kapalı alanlarda haşereler ile mücadele için yardım alınacak firma konusunda dikkatli olunmalı ve Sağlık bakanlığı tarafından haşere ilaçlama yapma belgesine ve yetkisine sahip olmayan firmalardan kesinlikle yardım alınmamalıdır.

Sağlık sorunlarına yol açan parazitler ile hamam böceği, karınca, fare gibi haşere ve kemirgenler olduğu gibi maddi hasarlara neden olan canlılar da vardır. Özellikle üretim yapılan fabrikalarda ve satış mağazalarında büyük hasarlara neden olan haşereler ile mücadele için de İstanbul ilaçlama servisleri tarafından uygulama yapılmaktadır. Tahta kurdu, bitki biti, çekirge ve danaburnu gibi tarla ve sera gibi alanlarda bitki ve ürünlere zarar verebilen haşereler ile mücadele maddi açıdan büyük önem taşır. İstanbul’da haşere ilaçlama şirketleri tarafından sıklıkla uygulama yapılan ilçelerin başında gelen; Şişli, Fatih, Beylikdüzü, Üsküdar gibi ilçelerde özellikle yaz aylarında görülen bu haşere türleri ile mücadele hem maddi hem de sağlıksal açıdan büyük önem taşır.

Sıvı ilaçlar kullanılarak yapılabilen haşere ve fare ilaçlama uygulamalarında farklı ilaçlar ve uygulama yöntemleri de kullanılabilir. Açık ya da kapalı alanlarda hizmet veren İstanbul ilaçlama şirketleri tarafından yardım alırken, kullanılan böcek ilaçları ile uygulama yöntemleri konusunda da dikkatli olmak gerekir. Uzman elemanlar ile hizmet vermeyen firmalar, haşere ve kemirgen mücadelesi için kesin çözüm sağlamayacağı gibi sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Bu nedenle İstanbul’da böcek ilaçlama firmaları tarafından yardım alırken, firmanın sahip olduğu nitelikler konusunda dikkatli olunmalı ve güven vermeyen firmalardan açık ya da kapalı alanlardaki haşere ve kemirgen sorunu için hizmet alınmamalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder