24 Mayıs 2013 Cuma

Akrep İlaçlama

Akrep ilaçlama uygulamaları, genellikle bahçe gibi açık alanlarda uygulanmakla birlikte, son derece zehirli olan ve kuyruğunun ucunda bulunan iğne ile zehirleyerek ani ölüme dahi neden olabilen bu haşerelere karşı kapalı alanlar için de yapılabilmektedir. Mücadelesi en zor olan canlılar arasında yer alan akreplerden kurtulmak için sıvı ilaçlar daha sık kullanıldığı gibi bu haşereleri yok etmek için katı ya da toz ilaçlar da kullanılabilmektedir. Grup halinde yaşayan ve kapalı alanlarda kuytu bölgelere yuva yaparak, ciddi tehlike oluşturan akreplerin bazı türleri çok zehirli olmakla birlikte, tüm türleri insanlara ciddi zararlar verebilecek kadar etkilidir. Özellikle bahçeli ev, villa, yazlık ve çiftlik gibi alanlarda görülen akreplerden kurtulmak için yapılacak böcek ilaçlama işleminin kalitesi ve uygulamada kullanılacak ilaçlar da işlemin kalitesi açısından büyük önem arz eder.

Akrep ile mücadele yapılırken, dikkat edilmesi gereken noktaların başında, alandaki tüm akreplerin yok edilebileceği etkiye sahip ilaçlar kullanılmalı ve profesyonel yöntemler ile işlem gerçekleştirilmelidir. Toplu biçimde yaşayan bu haşerelerden kurtulabilmek için akrebi vurarak öldürmeye çalışmak gibi yöntemler hiçbir çözüm sağlayamaz. Zira yavruları ile birlikte yaşayan ve yumurtalarını sırtında taşıyan bu zehirliler, iyi gizlenme yeteneğine sahip olduğundan kapalı alanlarda fark edilmeyen yerlerde kolaylıkla yuva yapabilmektedir. Bu nedenle akrep ilaçlaması yapılırken, kullanılan ilaçların alanın her noktasına nüfus edilmesi sağlanmalı ve açık alanlar ile bağlantısı bulunan yerlerde koruyucu özelliği bulunan akrep ilaçları tercih edilmelidir.

Akrep ilaçlaması yapılırken, profesyonel olan ve sağlık bakanlığının onayını almış, kapalı alanlarda uygulanması sorun içermeyen akrep ilaçları kullanan firmalardan hizmet alınmalıdır. Amatör şekilde hizmet veren ya da kimyasal niteliği yüksek olan akrep ilaçları kullanarak uygulama yapan şirketlerden yardım almak alandaki haşereleri yok etmeyeceği gibi sağlıksal sorunlara da yol açacağından, tercih edilmemelidir. Ani ölüme ya da zehirlenmelere neden olan akrep sokması, vücutta şiddetli bir ağrının yanı sıra kızarıklık ve şişlik oluşumuna da yol açar.


http://www.akrep.web.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder