7 Mayıs 2013 Salı

Bursa İlaçlama Servisi

Kalabalık illerimizden biri olan Bursa; haşere ve kemirgenler ile mücadelenin, gerek kalabalık nüfusu, gerekse bu ildeki üretim alanları açısından önem taşıdığı bir ildir. Haşerelerden kurtulmak ve yaşam alanları içerisinde sağlığı; üretim yapılan alanlarda ise maddi açıdan oluşabilecek zararları önlemek için hayli önemli olan böcek ilaçlama uygulamaları Bursa’da özellikle yaz döneminde yoğun şekilde yapılmaktadır. Bursa ilaçlama firmalarının yaptığı haşere mücadelesi ile bu ilçedeki kapalı ve açık alanlar için zararlı canlıların neden olabileceği olumsuz durumların önüne geçmeye çalışırken, belediye ilaçlama uygulamaları da haşerelerin çoğalmasının önlemesini engellemeyi amaçlamaktadır. Ağaçlık bölgelerin yoğun olduğu Bursa’da haşere ilaçlama uygulamaları daha çok; pire, kene ve tahta kurusu gibi haşereler ile mücadele için yapıldığı gibi; yaz aylarında karınca ve hamam böceği sorunu da bu kentte sıklıkla görülmektedir.

Bursa ilaçlama uygulamalarının büyük bölümü; ev, fabrika, iş yerleri, bina gibi kapalı alanlar için yapıldığı gibi; tarım yapılan alanlar ile bahçeli ev ve villa gibi alanlar için de sıklıkla haşere ilaçlama yapılmaktadır. Tahta kurdu, tarla faresi, sıçan ve güve gibi depolar ya da fabrikalar için büyük maddi zararlara neden olabilen haşere ve kemirgenler ile mücadele için sıklıkla uygulama yapan Bursa ilaçlama şirketleri; sıvı ilaçlar kullanarak uygulama yaptığı gibi katı ya da jel ilaçlar ile de ev, iş yeri, ofis gibi alanlar için uygulama yapmaktadır. 3 milyonu aşkın nüfusu ile ülkemizin kalabalık kentlerinin başında gelen Bursa’da özellikle sahil kesimi ile ağaçlık bölgelerinin yakınındaki alanlarda akrep, çıyan ve yılan gibi zehirli haşerelere de sıklıkla rastlanmaktadır. Bursa ilaçlama uygulamalarının büyük bölümü; gider böcekleri ve fare türleri için yapıldığı gibi; zehirli haşereler ile mücadele için de bu ilde sık şekilde işlem yapılmaktadır.

Bursa ilaçlama şirketlerinin yaptığı uygulamalar, bu kentteki sağlığı korumayı hedeflese de; kullanılan kalitesiz ilaçlar ya da yanlış uygulama yöntemleri nedeniyle hem sağlıksal hem de maddi anlamda ciddi sorunlar oluşabilmektedir. Bu nedenle Sağlık bakanlığından onayı bulunmayan Bursa ilaçlama firmalarından hizmet alınmamalı ve aynı biçimde, haşere mücadelesi için bireysel yöntemlere başvurulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder